HEY, I'M EVÓRA!

I’m a trend setter, an adventurer, a coffee lover and a photographer! I love experiments and personal projects. Finding new perspectives and breathing in new life into old boring scenes is what inspires and gets me excited! If you call yourself a creative, proudly wear that title, be memorable, inspire others and always be ahead of the crowd! Be Evóra!

Matteo Carta

Ciao sono Matteo!

There is only you and your camera.
The limitations in your photography are in yourself,
for what we see is what we are.
(Ernst Haas)

Dokumentarista esküvői fotográfus vagyok. Szeretem a teljesen természetes pillanatokat elkapni.
Semmi megrendezett, semmi póz. Az öröm, az érzelmek, a meglepetés, és a játék pillanatait. De tényleg csak a valódi pillanatokat!
2014-ben lettem fotográfus. Az első esküvőn, ahol másodfotósként vettem részt, szó szerint teljesen tudatlanul vettem részt. Nem ismertem az utam, nem tudtam, hogy merre indulok majd innen.

A döntést a feleségemmel együtt hoztuk meg, miután kiderült, hogy gyerekünket várja. Emlékeztetett arra, hogy mennyire szeretek fotózni, és mennyire nem számít számomra az, aminek éppen tanultam. Nagyon sok áldozatot hoztam, sokat dolgoztam azért, hogy a fotózás mint üzlet, képes legyen eltartani a családomat. Viszont minden erőfeszítés megérte, és nagyon büszke vagyok arra, hogy szenvedélyem egyben a munkám is.
Az utóbbi években -köszönhetően a számos workshopnak azokkal a fotósokkal akiket tiszteltem és csodáltam-, egyértelművé vált az az út, amit követni szeretnék, és ami képes megmutatni milyen is vagyok valójában.

Az ügyfeleim tudják, hogy egész esküvői nap alatt csendes figyelemmel követem végig az eseményeket anélkül, hogy bele szólnék helyzetekbe, vagy megrendezném a „pillanatokat”. Nem rendezek át tereket, nem irányítom sem az embereket, sem az eseményeket. Sőt, olyannyira igaz ez rám, és olyannyira ragaszkodom ehhez az elvhez, hogy ha sok zavaró elem lenne a képeimen, akkor sem érintem meg a dolgokat. Ilyenkor bár kihívást jelent, mégis egyben nagyon fontos számomra, hogy minden helyzetben megpróbáljam megtalálni a legjobbat szöget, legjobb fényt, és láthatatlan szemlélőként kísérjem, és dokumentáljam végig az eseményeket.
A dolog, amit a legjobban szeretek az esküvői fotózásban, hogy mennyire különböző történeteket tudok elmesélni minden egyes esküvőről, hiszen mindegyik más: az emberek közötti kapcsolatok, gesztusok, mosolygás, ölelés, szórakozás, parti mind-mind egyedi.
Elkötelezett vagyok az érzelmes pillanatok mellett.

Férjként és két gyönyörű gyermek apjaként sokszor megélem és találkozom ezekkel a momentumokkal a mindennapjaimban is, különösen a gyermekek, és a szülők közötti játék pillanataiban, vagy akár párok közötti ölelésben és csókjukban.

I am a documentary wedding photographer. I love to capture moments in total naturalness.
Nothing staged, no poses. Moments of joy, emotions, surprise and fun. Only real moments.

I started my job in 2014. I had only one wedding as a second shooter, I did literally a leap into the dark. The decision has been taken with my wife once we recieved the news that she was pregnant. She noticied my total indifference for the studies and my love for photography. I did a lot of jobs to sustain the expenses that buisiness in the very beginning has.  Every effort was worth it and I am very proud to have my passion as a job.
In recent years, thanks also to several workshops by photographers that I respect and admire so much, I realized that it is essential to show what represents us.

My clients know that during the wedding day I will be aside in silence, without organizing moments.
I will not touch anything, even when there are many disturbing elements in my frame because I know that for me it will be a gym – trying to find the best in every situation is very important
The thing I love most about weddings is to tell different stories every time because a marriage is never the same. Each story is different: every connection between people, their gestures, their way of smiling, embracing, having fun and playing is different.

I am attracted by moments of emotion. Being a husband and a father of two beautiful children, many times I find myself taking moments that I experience every day; especially the moment of play between children and parents or hugs and kisses between couples.

Tervezett program

Március 9 - első nap - válaszok napja

Előadó: Koncsol Tünde

Az első nap, nem bemelegítés, hanem fejest ugrunk a vízbe. Erre a napra nagyon fontos feladatom van, elmondani a választ a legfontosabb 'hogyan' kérdésekre.
Természetes fény, és off camera flash használata.
Ha röviden akarnám jellemezni a napot, akkor ez a \"lépj ki, lépj feljebb, légy több\" nap.

Reggel 9 órakor kezdünk, délután 6 órakor végzünk.
A nap végén, egy kis beszélgetős, zenés, kötetlen beszélgetés vár ránk -csak a workshopon résztvevőknek-, egy két órás kedves személyes kis gitár zene-ének mellett.

Március 10 - második nap - mélyítsünk, és fotózzunk nap

Előadó: Matteo Carta, és Sergio Arnés

A napot Matteo kezdi. Matteo az egyik legjobb dokumentarista esküvői fotós. Számos díj, és elismerést tudhat magáénak. Előadása, egyben saját gondolatai, technikája, hitvallása az esküvői fotózásról.

Délután Sergio egy gyakorlati oktatás keretein belül mutatja meg, hogyan tudsz kamu összebújások helyett, élő, izgalmas, színes, dinamikus képeket készíteni, hogy portréid egyediek, érzelmesek, mégis kliséktől mentes legyen. Egy pár, egy laza séta.

Március 11 - harmadik nap - kérdések napja

Előadó Koncsol Tünde

Mára rengeteg titok, trükk van a birtokotokban, és egy egész kis szabálykészletet tudunk magunkénak, tehát ideje újra szintet lépni: azt megnézve, hogyan lépd át őket könnyedén.
A cél: ne másolj, légy önmagad tanára.

Délután: Workflow egyszerűen, editing, fotókönyv készítés, portfólió elemzés.

Köszönöm az érdeklődést, azonban ez a workshop kevesebb mint 24 óra alatt maximális létszámot ért el. Több jelentkezést sajnos most nem tudunk fogadni.

Ha szeretnél jelen lenni a következőn, akkor iratkozz fel hírlevélre, és értesíteni foglak a tervezett időpontokról!

OTT SZERETNÉK LENNI A KÖVETKEZŐN!

f''k the clishé

be different